vrijdag 8 november 2019

ding # 3 je bent m'n zusje jaja


Je bent m'n zusje als je precies dezelfde aluminium rotibakplaat hebt gekocht op precies dezelfde markt in Suriname en ook ongeveer even lang geleden, meer dan twintig jaar. Als je die plaat net zolang bewaard hebt als ik en hij staat na die ruim twintig jaar zó voor het grijpen naast je voordeur.
Je bent m'n zusje als je begrijpt dat je hem toch echt moet aannemen in het kader van mijn grote weggeefproject en je vindt er ook vast wel een doel voor, want je bent m'n zusje.

Je bent gelukkig ook reuze blij met het veel te dikke Engelse boek dat ik uit het ruilkastje in Tanzania had meegenomen over de oertijd, en met de lege eierdoos, wat eigenlijk een grapje was.
Je bent m'n zusje, want we hebben ook dezelfde moeder en die is óók al een hele tijd haar huis aan het uitmesten, omdat ze dezelfde bewaarziekte heeft als wij (oh nee, wíj zijn natuurlijk erfelijk belast door haar). Daardoor stromen onze huizen voller en voller.

Opruimgoeroe Marie Kondo zou vragen 'Does it spark joy?' In dat geval mag je het namelijk van haar houden. Kijk eens naar die foto: does is spark joy, of niet?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten