maandag 3 september 2018

Wij willen een kas


Deze maand mag het over GROTE spullen gaan. Met als idee: hoe groter de spullen, hoe groter de impact of het verschil. Op de vloer op de grote open zolder in Frankrijk die je hier ziet - net af - willen we inplaats van een kamer een kas neerzetten. Niet dat we daar iets in gaan kweken, maar dat houdt de ruimte lekker open en luchtig en je bent toch afgeschermd in een eigen bubbel. 
De vloer is ongeveer 5 x 5,50 m, dus een kas van ongeveer 3 x 5 lijkt ons perfect.
We hadden al besloten dat we grote spullen het liefst tweedehands kopen. Onze auto was een occasion, onze matras. We kregen een gratis oude aanhangwagen en een fiets. We roepen best vaak dat we iets gaan huren, maar doen het bijna nooit. Een feesttent, die hebben we gehuurd toen Hans jarig was. Kopen we dan nooit iets groots nieuw? Jawel, voor zijn verjaardag vroeg hij een gloednieuwe zaagtafel.

Onze eerste impuls is: Marktplaats. Er staan twee kassen van dit formaat te koop, zelf demonteren, Maar de ene vinden we te ver weg (tussen Groningen en Drente) en de andere te duur (800 euro).
Bovendien hebben we ineens allemaal nieuwe vragen, nu we ons erin gaan verdiepen: hoe vervoer je al dat glas het beste? Kan je zo'n kas makkelijk ophogen? Hoe zwaar is ie? Jeetje... Er is ook een prachtige oude serre te koop, wel mooier en bovendien kan je die dan tegen de wand aan plaatsen, waardoor je meer een kamer-idee hebt. Die is nog weer duurder en willen we dat echt?

Misschien is er nog wel een veel beter platform voor tweedhandskassen. Hobbytuiniers moeten toch ook allerlei spullen willen kopen en verkopen? Er bestaat een tuinbouwmarktplaats.nl, maar de kassen die daar te koop staan zijn meteen 4000 m2. Beetje groot. Via tweedehands.nl vinden we een terrasoverkapping, ook een idee, alleen vraagt dat weer veel meer kluswerk. Bij bedrijven van tweedehands of antieke bouwmaterialen is ook van alles en nog wat in de aanbieding. Wat een mogelijkheden! Daarom doen we nog even niets. We gaan eerst eens kijken bij een kas en dan pas echt zoeken. Er is genoeg, nieuw is sowieso niet nodig. Grote spullen hebben tijd nodig.

Tenzij één van jullie nog een kas of serre weet te staan, natuurlijk, dan komen we hem meteen halen.

Naschrift 23 oktober 2018: we hebben via Marktplaats na lang zoeken een halve kas gevonden voor 100 euro, de andere helft was gesneuveld in een storm. Perfect voor ons doel, waar de kas ophoudt maken we een achterwandje van hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten